Artikel fra Bygge & Anlægs branchen

Restart hjalp Herlev-virksomhed i gang med at ansætte lærlinge

Voksenlærlinge er ofte meget modne og målrettede, fortæller tømrer- og snedkermester Morten Liisberg fra Herlev, der er glad for at tage de ældre lærlinge ind i sin virksomhed. Samarbejdet Restart gør det lettere for din virksomhed at komme i gang.  

Virksomheder er med til at uddanne fremtidens arbejdskraft, når de tager lærlinge ind i virksomheden og det ansvar er der mange virksomheder, der påtager sig – også i Herlev.

Men flere kan bidrage, hvis der også i de kommende år skal være nok hænder til at løse opgaverne. 

Og der er flere gode grunde til at få unge under uddannelse ind i virksomheden, fortæller tømrer- og snedkermester Morten Liisberg, der har mere end 20 mand ansat – flere af dem lærlinge. 

– Jeg synes, det er vigtigt at uddanne fremtidens arbejdskraft, men jeg forventer jo også noget produktion fra lærlingene, og at vi kan tjene nogle penge på dem. Jeg har dem ikke kun, fordi jeg er et godt menneske, fortæller Morten Liisberg, der både har tømrer- og snedkerlærlinge. 

Kunder er positive
Han oplever også, at der er andre fordele ved at have lærlinge.

– Lærlingene er også gode ambassadører, da de anbefaler virksomheden til andre, og her for nylig ansatte jeg en medarbejder, der var blevet anbefalet virksomheden af en tidligere lærling, siger han og fortsætter: 

– Mange kunder ser det også som en fordel, at vi tager et socialt ansvar ved at tage lærlinge. 

Ifølge Morten Liisberg kan det ofte være en god idé at tage voksenlærlinge. Især for mindre virksomheder, da voksenlærlingene er ældre og derfor mere selvkørende. 

– Min erfaring er, at folk der går i voksenlære tit har taget et bevidst valg. De er mere modne og målrettede, og så har de ofte fået kørekortet, hvilket giver en større fleksibilitet, siger han. 

Nyt projekt gør det nemmere
Det er ikke alle virksomheder, der som Morten Liisberg er kommet i gang med at ansætte lærlinge, men et nyt tværorganisatorisk samarbejde gør det nu lettere for virksomheder at komme i gang.

Restart hedder samarbejdet, som omfatter erhvervsskolerne NEXT, TEC, Esnord samt Københavns Erhvervsakademi (KEA) og Erhvervshus Hovedstaden. 

Med Restart får virksomheder et gratis 360 graders eftersyn, som har til hensigt at finde ud af, om det vil være godt for virksomheden at tage en lærling eller måske opkvalificere de nuværende medarbejdere.

I eftersynet kigges på virksomhedens svagheder og styrker i forhold til uddannelse, og for at gøre det så let som muligt, er der kun tilknyttet én kontaktperson fra Restart.

KONTAKT OS
Ønsker I at høre mere om muligheden for opkvalificering af jeres medarbejder?

Ring til os på tlfnr. 21 70 81 02 for råd og vejledning.

cool cirkel

KONTAKT OS
Ønsker I at høre mere
om muligheden for opkvalificering af jeres medarbejder?

Ring til os på
tlfnr. 21 70 81 02 for råd
og vejledning.